1. Wintersport Italie
  2. Alagna Valsesia

Wintersport dorp Alagna Valsesia

Alagna Valsesia ligt tegen de machtige toppen van de Monte Rosa (o.a. Dufourspitze) aan. Het skigebied zelf heeft niet zo veel kilometer geprepareerde piste. Alagna maakt dit meer dan goed met veel off-piste mogelijkheden. Alagna is dan ook een skidorp waar beginners niet echt lekker uit de voeten kunnen.

Het dorpje zelf is klein en verwacht hier geen spetterende apres-ski. Lekker eten kan je zoals het Italie betaamt, wel. Alagna Valsesia is een dorp voor liefhebbers van het alpine leven en mensen die fanatiek willen skien in een betoverd mooie omgeving.

Skipas in Alagna Valsesia

Hieronder vindt u de prijzen van skipassen in Alagna. De skipas geeft toegang tot Monte Rosa.

Volwassenen:
- Skipas voor 1 dag: 36
- Skipas voor 6 dagen: 190

Kinderen
- Skipas voor 1 dag: 18
- Skipas voor 6 dagen: 95

Deze prijzen zijn onder voorbehoud en kunnen sinds de plaatsing inmiddels wat gewijzigd zijn. Een complete en actuele prijslijst kunt u vinden op de website van Alagna: www.alagna.it

Pistekaart Alagne Valsesia

Klik voor een grote pistekaart van Alagne Valsesia en het skigebied Monta Rosa ski.

  

Hotels en accommodaties in Alagna Valsesia

In Alagna vindt u vooral hotels. Het dorp heeft ook enkele pensions en een camping. Wie in Alagna Valsesia een accommodatie wilt regelen kan dit het beste doen met de informatie op de website van de VVV van Alagna. Er zijn namelijk (nog) niet veel Nederlandse aanbieders van hotels en vakantiehuizen die hier een aanbod hebben.

Weersverwachting voor Alagna

De actuele weersverwachting en sneeuwhoogte voor Alagna Valsesia?