1. Wintersport Italie
  2. Courmayeur

Wintersport dorp Courmayeur

Courmayeur ligt in het westen van het Valle d’Aosta, aan de voet van de Italiaanse kant van de Mont Blanc (Monte Bianco). Vanuit Courmayeur heb je toegang tot zo'n 100 kilometer (vooral rode) piste. De ervaren skiër kan hier ook heerlijk off-piste knallen.

Courmayeur zelf is een dorp waar je naast lekker skien ook qua apres-ski en restaurants niets tekort komt. De bars en restaurants zijn allen aan de "dorpsstraat" gevestigd. Het dorp doet enigszins mondain aan, maar de sfeer is hier toch vooral erg gezellig.

Wie op zoek is naar een wintersport met veel sportieve uitdaging, lekker eten én een prachtige omgeving moet Courmayeur zeker in overweging nemen.

Pistekaart Courmayeur

Klik hieronder voor een grote weergaven van de pistekaart van Courmayeur.

  

Skipas Courmayeur

Hieronder vindt u de prijzen van skipassen in Courmayeur.

Volwassenen
- Skipas voor 1 dag: 42
- Skipas voor 6 dagen: 200

Deze prijzen zijn onder voorbehoud en kunnen sinds de plaatsing inmiddels wat gewijzigd zijn. Een complete en actuele prijslijst kunt u vinden op de website van Courmayeur: www.courmayeur-montblanc.com.

U kunt ook kiezen voor een pas waarmee u overal in het Valle d'Aosta terecht kunt. Deze skipassen kosten iets meer, maar biedt een schat aan mogelijkheden. Meer informatie vindt u op: www.skivallee.it.

Weersverwachting en sneeuwhoogte Courmayeur

De actuele weersverwachting voor Courmayeur is: