1. Wintersport Italie
  2. La Via Lattea - Sestriere

Onze tips:

  1. Voordelig wintersporten in Italie met Bizztravel
  2. Sunweb complete skivakanties en accommodaties in Frankrijk

Wintersporten in La Via Lattea - Sestriere

Skiën in La Via Lattea betekent skiën in gebied waar vele kampioenen hun eerste successen behaalden. In 2006 werden in dit gebied namelijk de Olympische Winterspelen van Turijn gehouden. Dankzij de Spelen is dit skigebied omgetoverd tot een modern skigebied met meer dan 200 skiknooppunten en een totale lengte van 400 kilometer aan afdalingen.  

Dit internationale skiparadijs neemt de skiliefhebbers mee langs prachtige vergezichten en eeuwenoude, traditionele dorpjes. In dit gebied liggen onder meer de Italiaanse plaatsen Sestriere, Sauze d’Oulx, Sansicario, Cesana, Claviere maar ook het Franse Montgenèvre.

De varieteit aan skimogelijkheden zal zowel de beginner als de veeleisende skiër tevreden stellen. Gevorderde skiliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de lang en moeilijke routes die het Italiaanse berggebied rijk is. Ook voor de echte waaghalzen en snowboarders is La Via Lattea het skigebied bij uitstek. Dankzij speciaal geprepareerde snowparks in Sestriere, Sauze d'Oulx, Sansicario en Claviere kunnen freestyle skiërs de meest waanzinnig capriolen uithalen.

Pistekaart La Via Lattea - Sestriere

Klik voor een vergroting van de pistekaart van La Via Lattea - Sestriere.

  

Het skigebied La Via Lattea-Sestriere heeft de onderstaande verdeling aan pistes te bieden:
Blauw: 94 km
Rood: 220 km
Zwart: 86 km

Weersverwachting La Via Lattea - Sestriere

De actuele weersverwachting voor La Via Lattea - Sestriere: