1. Wintersport Italie
  2. Alta-Valtellina

Onze tips:

  1. Voordelig wintersporten in Italie met Bizztravel
  2. Sunweb complete skivakanties en accommodaties in Frankrijk

Wintersporten in Alta-Valtellina

In het noordelijke gedeelte van de provinice Lombardijen, dicht tegen de Zwiterse grens, ligt skigebied Alta Valtellina. Het gebied ligt verspreid tussen de vier dorpen Livingo, Bormio, Santa Caterina en Valdidentro. Deze namen klinken de skiliefhbber wellicht bekend in de oren en dat kan kloppen. Valtellina vormden in 2005 namelijk het decor van de werldkampioenschappen alpine skiën. En terecht. Want met skipistes tot 3000 meter hoogte is skiplezier van november tot april gegarandeerd.

Dit skigebergte is ideaal voor zovel de meest gevorderde skier als de toeristische wintersporter. Liefhebbers van het langlaufenkunnen dagenlang genieten van 40 kilometer aan loipe. Met name de langlaufroute in het dorpje Santa Caterina - in de volksmond het WItte Paradijs genoemd - is volgens de kenners adembenemd en oogverblindend mooi.

Het skigebied rondom het dorpje Validentro heeft het minste aantal pistekilometers van Valtellina. Aan de andere kant: hier vindt de wintersportliefhebber wel de meest uitdagende langlaufroutes. Validentro is al jarenlang de gastheer van vele internationale langlaufwedstrijden en biathlons. Maar wie het liever rustig aan doet, kan rustig achterover zakken tijdens een ritje met sledehonden. U vindt hier meer wintersport informatie over dit gebied.


Blauw: 69 km
Rood: 99 km
Zwart: 27 km